Terugblik op 2014

2014 was een bewogen jaar: we hebben nieuwe leden mogen verwelkomen, maar ook afscheid moeten nemen. We hebben feest gevierd, maar ook verdriet met elkaar gedeeld. 

Na de nieuwsjaarsborrel op 8 januari hebben we ons Jubileumjaar officieel afgetrapt met de Jubileummis op 16 februari in de Sint Nicolaaskerk in Meijel. Deze mis werd opgeluisterd door onze vrienden van het Meijels Mannenkoor.

 

Tijdens ons Voorjaarsconcert op 29 maart hebben we ons voorbereid op ons Jubileumconcert. Ons concert werd gevuld met de nummers van Erato uit Heusden en Coro Incanto uit Melick.

Na het Voorjaarsconcert zijn we samengekomen om 2013 af te sluiten tijdens de Algemene Leden- en Jaarvergadering op 2 april. Een goede maand later hebben we de Dodenherdenking opgeluisterd met het Meijels Mannenkoor en Harmonie Eendracht.

 

Tijdens de jaarvergadering van 2 april hebben de meesten van ons Lenie Vrinssen voor het laatst gezien. We kregen het bericht dat Lenie was opgenomen in het ziekenhuis met een alvleesklierontsteking. Uiteindelijk heeft ze na een lang ziekbed haar strijd verloren. Zaterdag 7 juni ontvingen wij het bericht dat Lenie was overleden. Op woensdag 11 juni hebben we haar laatste wens vervuld door als koor de mis op te luisteren en hebben we op die manier waardig afscheid van haar genomen.

 

Op 9 juli vond de laatste repetitie plaats voor de zomervakantie. Onze Jeanne heette ons hartelijk welkom in haar stulpje waar we de halve repetitie hebben gespendeerd aan Conga Rhythm. Volgens Véron hadden we dat wel nodig!

 

Vanaf 27 augustus konden we echt gaan aftellen naar ons Jubileumconcert, maar zeker ook naar ons Jubileumreisje naar het Zuiden! Op 13 en 14 september hebben we van alles gezien in en rondom de omgeving van Maastricht en Kerkrade. Nadat we allemaal ons verzameld hadden, hebben we ons eerst verwonderd aan de mooie sculpturen in de Mergelgrotten van Maastricht. Aansluitend zijn we doorgereisd naar Kerkrade waar onze verblijfplaats was. Het prachtige Rolduc, waar we heerlijk gegeten en geslapen hebben, was de achtergrond van onze try-out voor het Jubileumconcert. Samen met het Chèvremonts Mannenkoor 1912 hebben we geconcerteerd voor een mooie volle zaal. Nadat de mannen ons hadden toegezongen voelden we ons echt jarig! Ten slot van rekening bestonden we 13 september precies 25 jaar! Na de avond gezellig met een borrel te hebben afgesloten zijn we het bed in gekropen. Op zondag de 14e zijn we na het ontbijt naar Maastricht gereden, waar we nieuwe plekken in Maastricht hebben mogen ontdekken. Na nog wat vrije tijd zijn we teruggereisd naar huis. Tevreden kunnen we terug kijken op ons verjaarweekend in het Zuiden!


Na anderhalf jaar vergaderen, repeteren en voorbereiden vond op 11 oktober ons Jubileumconcert plaats. Het was een geweldige avond! Samen met het Meijels Mannenkoor, MD Meijel “Go for it!”, Combo Gestique werd alles muzikaal omlijst. Kiki Schippers was één van de toppers deze avond. Haar toevoeging als cabaretière was vooral verrassend te noemen. De presentatie van de avond werd verzorgd door Linda van der Stelt. Dankbaar en tevreden denken we terug aan deze geweldige avond!

 

In 2014 hebben we ontzettend veel hulp gekregen van onze naaste omgeving en er ontstond te behoefte om al deze vrijwilligers te bedanken. Dat hebben we gedaan op vrijdag 19 december met een muziekje van Double Sound en een hapje en een drankje. Het was een geweldige avond geworden met veel dans en gelach!

Ons Jubileumjaar hebben we afgesloten met het Oudejaarsconcert, welke we sinds een aantal jaren samen met het Meijels Mannenkoor en Harmonie Eendracht organiseren. De reacties uit het publiek maakten wel duidelijk dat we met onze mooie jurken en uitdossing van het podium sprankelden!