Terugblik op 2015

Op woensdag 7 januari hebben we na een halve repetitie het jaar gezellig ingeluid met een Nieuwjaarsborrel.

Woensdag 25 februari stond in het teken van de jaarvergadering. In de weken daarna hebben we ons voorbereid op het Voorjaarsconcert op zaterdag 11 april. Samen met het Geldrops Mannenkoor en het Gerwens Gemengd Koor hebben we een mooie muzikale avond gemaakt.

 

De Mei-maand was op zich een drukke maand voor Femmes Vocales. Zo hebben we wederom samen met Harmonie Eendracht en het Meijels Mannenkoor stil gestaan bij de gevallen oorlogsslachtoffers op 4 mei. 15 mei was een bijzondere dag: Femmes Vocales werd uitgenodigd voor een serenade op de receptie van de bruiloft van, ons lid, Aafke en Mark. Met onder andere de muzikale bijdrage en aanwezigheid van Femmes Vocales heeft mede bijgedragen aan een onvergetelijke dag. De maand Mei hebben wij afgesloten met een mooie Maria-mis in Ommel op de 31e .

 

Op 19 juni heeft Femmes Vocales de vormselmis opgeluisterd en een paar weken later hebben we met een feestavond de zomervakantie ingeluid. Samen met de vrienden van het Meijels Mannenkoor hebben we een gezellige avond doorgebracht bij D’n Binger en later bij De Zwaan met heerlijke hapjes. Na de zomer zijn we aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor het Najaarsconcert en het Oudjaarsconcert.

Op 10 oktober hebben we samen met het Popkoor Bravoure uit Velden en Weerter Gemengd Koor Vivace samen gezongen op ons jaarlijkse Najaarsconcert. Een verrassing voor Vivace was toch wel ons spontane meezingen met Cantilena. In oktober zijn we ook begonnen met de mogelijkheid om als projectlid mee te zingen met Femmes Vocales op het Oudjaarsconcert. Hierbij hebben zich twee personen op aangemeld en wij hopen dat zij natuurlijk ook lid gaan worden.

 

Op maandag 28 december hebben we dan ook een geweldige afsluiting van het jaar gehad met de 30e editie van het Oudjaarsconcert. Deze mijlpaal werd gevierd door niet één, maar twee solisten in te huren en door twee grote gezamenlijke werken in te studeren. Carmina Burana en Les Misérables werd gedeeltelijk uitgevoerd. De reacties waren lovend en al met al was het een prachtige avond.