Terugblik op 2016

Op woensdag 6 januari hebben we het nieuwe jaar ingeluid samen met onze vrienden van het Meijels Mannenkoor. Engela heeft samen met Jo Basten een ludiek gedicht aan ons voorgedragen, wat uiteraard een positieve vibe bracht aan deze gezellige avond. Er waren heerlijke hapjes gemaakt door onze dames die erg in de smaak vielen bij het mannenkoor.

 

Zaterdag 19 maart stond ons eerste Voorjaarsconcert gepland in D’n Binger. We hadden een drukke avond met nog drie andere koren, namelijk This Generation uit Geldrop, Beeker Leidertafel uit Beek en Zanggroep In Between uit Heusden. Omdat we een aantal lieve partners hadden die deze avond de bar bemanden, hebben we hier een welkome aanvulling op de kas verdiend. Tijdens de afterparty hebben we de avond gezellig afgesloten met een dansje en een drankje.

 

De jaarvergadering van woensdag 30 maart was iets anders gepland dan normaal. In groepen hebben we gesproken over het welbevinden in het koor. Hieruit hebben we constructieve feedback gehaald en iedereen heeft dit als prettig ervaren. 

 

Woensdag 4 mei Dodenherdenking opgeluisterd samen met Harmonie Eendracht en het Meijels Mannenkoor. Aansluitend hebben we nog gerepeteerd.

 

Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, hebben wij ingevuld met het opluisteren van een Mariamis in Ommel. Hoewel er een aantal stemmen misten, vooral de sopranen waren dungezaaid, is er toch een mooie mis gezongen.

 

Op woensdag 18 mei hadden we speciaal een Open Repetitie gepland staan met het doel om nieuwe leden te trekken. En met succes! 12 dames waren nieuwsgierig genoeg om op deze avond aan te sluiten. En het resultaat mag er wezen: we hebben welgeteld 4 dames hier aan over gehouden.

 

De Feestavond sluit elk jaar de eerste helft van het jaar af. Hoewel iedereen toe was aan een paar weken rust voor de stemmen, heeft de feestcommissie iedereen creatief aan het werk gezet. Onder leiding van Bianca Daems, voormalig lid, is iedereen met leuke versierde theelichtjes naar huis gegaan.

 

In het eerste weekend van oktober hebben we een klein reisje gemaakt naar Schijndel. Na een bustochtje naar Den Bosch hebben we eerst wat cultuur gesnoven en hebben wij de Binnen Diezen van dichtbij bekeken. Een flinke fooi werd er toch wel gegeven aan één van de bootmannen, want sommige dames op de boot hebben niet veel verstaan van de uitleg van de alleraardigste man. Na wat vrije tijd in de stad, waari er natuurlijk geshopt en geluncht werd, werden wij opgehaald bij de Kathedraal en gingen we op weg naar het Hotel. Na ons snel opgefrist te hebben, mochten we aan tafel schuiven en genoten wij van een heerlijk buffetdiner. Al snel daarna, hup, de bus weer in en op weg naar Schijndel. Daar hebben we in het Gemeenschapshuis samen met het koor van Kiki Schippers een mooi concert verzorgd. Natuurlijk hebben we ook een paar nummers samen gezongen en had deze avond een paar interessante verrassingen. Na het concert zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben daar nog gezellig geborreld en gezongen in de sky lounge bar. Na een kort nachtje voor sommigen, hebben we op zondag na het ontbijt een Kasteel in Heeswijk-Dinther bezocht. Na een rondleiding en een bezoekje aan een evenement met paarden en ridders werd het tijd om weer naar huis te gaan. We hebben nog even een korte pitstop gemaakt bij een lokaal telefoniewinkeltje die speciaal voor Femmes Vocales een poster had opgehangen. Daar moesten we toch even een foto van maken! We hebben veel gelachen en plezier gemaakt samen en dat heeft dit reisje wederom tot een succes gebracht!

 

In 2016 zijn we benaderd door Beeker Liedertafel uitgenodigd om mee te zingen op zondag 18 december met hun kerstconcert. Omdat er altijd wel een aantal liefhebbers zijn om een kerstconcert te zingen hebben we toegezegd en weer wat oude kerstrepertoire uit de kast gehaald. Er werden nieuwe nummers ingestudeerd, waaronder ook enkele gezamenlijke werken. Op deze avond was de jongedame Amira een stralend middelpunt. Als koor hadden we wel één kleine handicap: het was erg lastig om een pianist te vinden. Daarom hadden we Dion Ritten gevraagd om ons te dirigeren en speelde Véron de piano. Het was een zeer geslaagde avond!

 

Op vrijdag 30 december hebben we 2016 afgesloten met het jaarlijkse Oudjaarsconcert in samenwerking met Harmonie Eendracht en het Meijels Mannenkoor. Dit jaar was Anniek Mommers, lid van de Harmonie, de soliste van de avond. Na een avond heerlijk te hebben gezongen, werd de avond met een gezellige borrel afgesloten.